Användningsvillkor

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Du godkänner att vi använder cookies under ditt besök genom att klicka på "Jag godkänner".
Läs mer

Aider
tar
nästa
steg
i
samarbetet
med
Freja
eID

Ulf Mattsson

10 december 2020

För att utöka valmöjligheterna till säker inloggning i Aider, utvecklar vi nu samarbetet med Freja eID. E-legitimation och e-underskrift är nyckeln till en digital förvaltning och för oss är Freja eID+ det självklara valet. Freja eID+ har tillitsnivå 3 och är Sveriges enda mobila e-legitimation är granskad av DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Freja eID kan även användas för att godkänna juridiskt bindande elektroniska underskrifter med PIN-kod eller biometri i Freja eID-appen. Svensk e-legitimation är statens eget kvalitetsmärke för e-legitimering. Offentliga och privata aktörer med e-tjänster som kräver e-legitimation kan lita på e-legitimationer som har kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, och användare kan känna sig trygga med att det är en säker identitetshandling. Kvalitetsmärket grundar sig på Myndigheten för digital förvaltnings tillitsramverk.

Det är en teknikneutral kravställning som baseras på internationella standarder med viss nationell anpassning. Och vill du läsa mer så gå gärna in på DIGG:s hemsida: www.digg.se/digital-identitet/e-legitimering